Dolce & Gabbana lanceert eerste hijab-collectie.
06/01/2016
Hijab mode: Barbie style
09/05/2016
Toon alles

Voordelen van hoofddoek dragen!

hoofddoek-dragen

Er is vandaag de dag nog steeds de illusie onder moslimvrouwen dat het dragen van een hoofddoek zorgt voor haaruitval, futloos haar en noem maar op… Dus vandaag wil ik in dit artikel enkele positieve aspecten van het dragen van een hoofddoek bewust naar voren brengen.

Voordelen hoofddoek dragen.

Want het tegenovergestelde waar! In feite, hoofddoek dragen is juist een grote bescherming voor je haar. Door het dragen van je hoofddoek wordt je haar nooit (of minder) blootgesteld aan schadelijke invloeden zoals:

  • externe elementen zoals de zon, wind, lucht, regen, smog en andere vormen van vervuiling die het haar aanzienlijk kunnen beschadigen na dagelijkse blootstelling hieraan.
  • vrouwen die een hoofddoek dragen, gebruiken veel minder producten die schadelijk zijn voor het haar zoals haarlak, haarmousse, haargel, haarsprays, …
  • en stellen hun haar minder vaak bloot aan behandelingen die schade aan het haar toebrengen zoals het krullen, stijlen of kleuren van het haar, wat beide schade aan het haar toebrengt en het hierdoor sneller kan breken en uitvallen.

Wat kan wel haaruitval veroorzaken?

Als je toch denkt dat je haar meer is beginnen uitvallen, na het dragen van je hoofddoek, is het waarschijnlijker dat er een andere verklaring voor is. Zoals je ook hier kunt lezen, zijn er vele gezondheidsproblemen en oorzaken die tijdelijk kunnen bijdragen tot meer haaruitval:

  • Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om grote hoeveelheden haar te verliezen na de bevalling, vooral als je borstvoeding geeft.
  • Verschillende ziekten zorgen voor haaruitval, zoals schildklierproblemen en ijzer tekort kan ook zorgen dat het haar dun wordt en uitvalt.
  • Bepaalde soorten medicijnen of gewoon langdurige spanning kunnen al zorgen voor meer haaruitval.

Of het haaruitval permanent is of tijdelijk hangt echter af van vele factoren. Dit bespreek je het beste met iemand die hierin gespecialiseerd is.

Hoe voorkom ik haaruitval?

Om stress op het haar en de hoofdhuid te voorkomen, en dus ook haaruitval te voorkomen of te minderen, is het beter om met bepaalde dingen rekening te houden. Dit had ik al eerder beschreven in dit artikel, maar hier toch enkele van de belangrijkste punten:

  • Losse staart of knotje: Bindt je haren niet té strak naar achteren. Net als met het onderkapje, zorgt dit voor teveel spanning en druk op de haarwortels met haaruitval als gevolg.
  • Soort elastiek: Haarelastieken met metaal of rubber in verwerkt zorgen voor haaruitval. Dit komt doordat je haar achter het metaal of rubber blijft haken en je zo dus eigenlijk zelf je haren uittrekt.
  • En maak er geen gewoonte van om je haar nat te laten onder je hijaab

Wat zijn jullie ervaringen met haaruitval en hoofddoek dragen? Heb je er last van?


Instant Hijab CasaNour

Instant Hijab CasaNour
Bestel NU je ideale hijab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *