[TIP] Hoe organiseer ik mijn hijabs?
25/01/2017
[Hijab Hack] Matching hijab en spelden
08/03/2017
Toon alles

[TIPS] Hoe behoud je je hijabs in perfecte staat?

20161128_154239

Het komt vaak voor dat men denkt dat de hijab een speciaal element is dat geen deel uitmaakt van onze kleding. En natuurlijk heeft de hijab een andere betekenis dan je trui, maar omdat we onze hijab dagelijks omdoen, behoort het ook wel degelijk tot onze totale outfit. Het is een prachtig deel van onze kleding, dat we met de grootste zorg moeten onderhouden. Net omdát we onze hijab zo vaak dragen (we hebben zo allemaal wel onze favoriet, onze default hijab ❤) , zal deze sneller verslijten dan we willen … tenzij je hier iets aan doet om dit te voorkomen!

Met deze tips houdt je je hijab in perfecte staat:

Tip 1)

Gebruik speciale hijab-spelden. In de meeste gevallen heb je best wel wat spelden nodig om je hijab in het gareel te houden, zeker als de wind niet mee zit. Maar hoe meer spelden je gebruikt, des te sneller zal je hijab verslijten of stukgaan.  Naast het minderen van het aantal spelden, kun je het beste speciale hijab spelden gebruiken. Deze zorgen ervoor dat je hijab langer mooi blijft.

2 3 4

Tip 2)

Was je hijabs met de hand en niet in je wasmachine. Ik weet het, het is niet het leukste klusje en het gaat sneller en makkelijker gewoon mee in de wasmachine. Maar wil je je hijabs langer mooi houden, dan is handwas écht het beste. De meeste hijabs zijn van dun, kwetsbaar materiaal gemaakt en zullen sneller verslijten door het veelvuldige ronddraaien in een wasmachine met andere kledingstukken.

Tip 3)

Hang je hijabs op, ongeacht of je pashmina’s, chiffon of jerseyhijabs draagt, ophangen is the way to go. Velen bewaren hun hijabs in een lade van hun kast, en terwijl dit handig en overzichtelijk kan zijn, is dit niet de beste manier om je hijabs te bewaren. Los van het feit dat ze meer kreukels zullen hebben, kunnen ze door elkaar geraken en hun kleur verliezen. Hang je hijabs dus liever aan een kledinghanger. Zie ook mijn vorige artikel over het organiseren van je hijabs.

5 10

Je kunt kiezen voor de nieuwste trend Instant hijabs, dan hoef je je over tip 1 al geen zorgen meer te maken.

Of je kunt natuurlijk kun je ook al deze tips negeren, dan heb je weer een excuus om een leuke nieuwe hijab te kopen, maar die keuze is aan jou ❤

Heb jij nog andere tips, laat het ons vooral weten in de comments.


Instant Hijab CasaNour

Instant Hijab CasaNour
Bestel NU je ideale hijab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *