Voordelen van hoofddoek dragen!
21/02/2016
[Tips] Hoe krijg je meer zelfvertrouwen hijab draagt?
09/05/2016
Toon alles

Hijab mode: Barbie style

Terwijl speelgoedfabrikant Mattel met de nieuwe Barbie make-over jonge meisjes ervan probeert te overtuigen dat Barbie net als hen is , is er iemand die Barbie al langer naar haar wensen aanpast.

Haneefah Adam, een 24 jarige uit Nigeria, heeft haar eigen hijab mode Barbie gecreëerd. Terwijl op het Instagram account van Mattels barbiepop “Barbie style” Barbie uithangt met Zoolander en skinny jeans en glittertops draagt, is Adam’s versie van de populaire Barbiepop “Hijarbie” gekleed in modest kleding en geïnspireerd door hijab mode influencers.

“Ik had nog nooit een Barbie met een hijab gezien” verteld Adam. Ze wou een Barbiepop die waarin ze zichzelf kon herkennen. De medisch student ontwerpt en naait de hijab mode voor Hijarbie zelf. Hijarbie’s Instagram account heeft al over de 64.000 volgers. Ze had nooit zoveel aandacht verwacht, maar ziet dit als een mooie kans om mensen een kijkje in onze wereld te geven.

Adam blogt al bijna twee jaar over lifestyle en hijab mode en post ook al langer foto’s op haar persoonlijke Instagram account.” Ik was niet gedwongen om hijab te dragen,” zei Adam “ik kies er zelf voor om het te dragen.” Ze werkt nu aan een eigen lijn van modest fashion die binnenkort uitkomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *