Hoe islamitische kleding in het westen standaard wordt?
01/01/2016
Voordelen van hoofddoek dragen!
21/02/2016
Toon alles

Dolce & Gabbana lanceert eerste hijab-collectie.

De modeontwerpers Dolce & Gabbana hebben hun eerste hijab collectie gelanceerd. Het collectie debuteerde op Style.com/Arabia en bestaat uit verschillende hijabs en abayas. De ontwerpers kondigden de nieuwe lijn eveneens via social media aan.

Hoewel 22 procent van de wereldbevolking moslim is, zijn er maar weinig high street en luxe ontwerpers die inspelen op de kledingvoorschriften van deze groep. Modebehoeften van moslima’s worden vaak genegeerd door modelabels, maar Dolce & Gabbana brengt daar nu verandering in door met een speciale hijab-collectie te komen. De collectie bestaat uit verschillende hijabs en abayas voorzien van bloemenprints en polkadots. De items hebben een neutraal kleurenpalet, dat beschreven wordt als ‘luxe zwart en zandig beige’.

Moslimamode steeds meer in opkomst

De Oosterse wereld wordt gezien als een nieuwe onaangeboorde markt en moslimamode wint ieder jaar meer terrein. Steeds meer westerse merken spelen daar op in en verhogen hun aanwezigheid in het Midden-Oosten.

Uniqlo startte vorig jaar met een hijab-collectie in samenwerking met de moslimontwerper Hana Tajima, en H&M koos afgelopen jaar voor moslimmodel en modeblogger Mariah Idrissi, die een hoofddoek droeg in de ‘Close the Loop’ campagne. Chanel koos vorig jaar al voor Dubai als locatie voor de presentatie van de Cruise Collection 2015. Die collectie was overigens niet specifiek gericht op de Arabische wereld, maar het merk wilde wel aansluiten bij de behoefte van islamistische klanten over de hele wereld.

Een aantal retailers speelt vooral in op de Ramadan en het Suikerfeest; zo bieden online winkels als Net-A-Porter een Ramadan Edit aan in de heilige maand. Ook het Spaanse merk Mango lanceerde afgelopen jaar een speciale Ramadan-collectie in alle Arabische landen waar de keten gevestigd is. Mango liet weten al meer dan tien jaar in te spelen op de Arabische markt met ontwerpen voor iedere dag. In 2014 bracht DKNY een al Ramadan-collectie op de markt, bestaande uit maxirokken, jurken en een jumpsuit.

Volgens een rapport van Thompson Reuters is de verwachting dat moslimvrouwen in 2019 zo’n 484 miljoen dollar aan kleding en schoenen zullen uitgeven.

“Merken begrijpen het eindelijk; moslims (in dit geval moslima’s) zijn een bloeiend, volledig functionerend en actief segment in de samenleving, die het verdienen om erkend en gehoord te worden.”

Bron: fashionunited.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *