Life under hijab hurts
10/10/2015
Dolce & Gabbana lanceert eerste hijab-collectie.
06/01/2016
Toon alles

Hoe islamitische kleding in het westen standaard wordt?

De globalisatie en mix van verschillende wereldculturen en tradities heeft geresulteerd in een mix van kledingstijlen over de hele wereld. Waar vroeger regio specifieke kleding enkel in dat specifieke gebied werd gezien, is vandaag de dag geen sprake meer van. Gemak van reizen, communicatie en online shoppen heeft een mooie mengeling van verschillende stijlen naar voren gebracht en heeft nieuwe trends doen ontstaan. Deze trends hebben vaak traditionele en etnische kenmerken van verschillende werelddelen en worden alsof het nooit anders was aanvaard in het huidige straatbeeld.

Dit verschijnsel komt ook tot uiting in de veranderingen die we vandaag de dag zien in de islamitische kleding die wordt gedragen in tal van moderne steden over de hele wereld. Waar voorheen enkel eenvoudig en minimalistisch de aanpak was voor het ontwerpen van kleding die werd gedragen door moslima’s, is dit vandaag de dag absoluut niet meer het geval. Designers worden constant uitgedaagd in het creëren van outfits en ensembles voor de moderne moslima’s.

Hoewel moslima’s kiezen voor islamitische kleding, ongeacht de plaats of omstandigheden, is er geen bezwaar tegen het dragen van islamitische kleding die modieus en stijlvol tegelijk zijn.

Werken met westerlingen, vraagt om enige aanpassing in kleding dat zowel islamitische als westers voldoet aan alle eisen “opgelegd” door de huidige maatschappij. Dit is waar de uitdaging voor islamitische designers komt: een mengsel van kleding en hoofddoeken die trendy, chique en modern op hetzelfde moment waar weten te maken.

Ook wij hebben in onze hoofddoek ontwerpen rekening gehouden met de islamitische én de westerse waarden. Dit hebben we onder andere gedaan door ervoor te zorgen dat er voldoende bedekking is en de ruimte te bieden on de hoofddoek naar wens te stijlen. Ook door een kwalitatieve stof te gebruiken die prachtig drapeert om het gezicht en een verfijnde afwerking te garanderen. Wij gaan tot het uiterste om stijlvol, modern en toch super comfortabel jouw dagen door te komen. Wil onze nieuwe hoofddoek graag zien ga dan snel naar onze site en pre order ook jouw ideale hijaab.

In hoeverre pas jij je kledingstijl aan aan je omgeving? Draag je dezelfde stijl tijdens werk als in je vrije tijd? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *