Vernieuwende islamproducten en de zomerhijab
31/05/2015
Life under hijab hurts
10/10/2015
Toon alles

Hoofddoek stijlen: Hoe vind ik mijn stijl?

naamloos

Elke vrouw of meisje wil graag een unieke en mooie kledingstijl, die haar personaliteit weerspiegelt en waar ze zich de hele dag comfortabel in voelt. Als je aan kledingstijl denk voor moslima’s, dan denk je natuurlijk meteen aan de hoofddoek en de verschillende hoofddoek stijlen die er zijn.

Hoofddoeken zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren en stijlen, wat het soms moeilijk maakt –vooral voor beginners– om hun eigen identiteit en stijl te kunnen vinden.

Tips om je stijl te vinden:

1.Inspiratie opdoen

Kijk eens rond naar hoe andere moslima’s hoe ze hun hoofddoek omdoen. Welke stijl vind je leuk, welke niet?

2.Stap voor stap

Vraag eens een zuster om het voor te doen. Er zijn genoeg zusters die dit met plezier zullen doen.

3.Experimenteer

Koop (leen) verschillende soorten hoofddoeken (sjaals) en experimenteer ermee. Neem je tijd hiervoor en je hoeft niet gelijk dezelfde dag je stijl te vinden.

Als geen ander begrijp ik dat niet enkel het uiterlijk telt. Want je wil er natuurlijk goed uitzien, maar het moet ook comfortabel zijn zodat je met een gerust hart de hele dag actief kunt zijn. Onze hoofddoek moet de dag van vandaag aan veel eisen voldoen en spijtig genoeg is dit vaak niet zo in de realiteit.

In mijn nieuwe hoofddoeken collectie heb ik hier zeker rekening mee gehouden. Een hoofddoek die van alle gemak en handigheden is voorzien, en die er toch geweldig uitziet de hele dag door.

Ook is afwisseling soms wel eens leuk, dus de collectie die ik heb ontworpen, kun je op meerdere manieren stijlen, naargelang hoe je je voelt of voor bepaalde gelegenheden. Deze hoofddoek stijlen, bieden zoveel mogelijkheden.

Hoe vaak wissel jij van hoofddoek stijl? En waar haal je je inspiratie?


Instant Hijab CasaNour

Instant Hijab CasaNour
Bestel NU je ideale hijab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *