Reizen in stijl: Tip voor kreukloze hijaabs op vakantie!
20/05/2015
Vernieuwende islamproducten en de zomerhijab
31/05/2015
Toon alles

Hoe voorkom je haaruitval?

Velen denken dat haaruitval komt door het dragen van een hoofddoek, maar …het is wetenschappelijk bewezen dat het niet zo is.

In ons vorige artikel ”Hijaab en haaruitval…mythe of waarheid?” hebben we de oorzaken van haaruitval beschreven.
Maar er zijn veel oorzaken die wél voor haaruitval zorgen. En vele van deze dingen passen wij dagelijks toe als hijabi’s.
Hier enkele heel eenvoudige tips om haaruitval te voorkomen:

1) Hou je hoofd koel

Zorg ervoor dat je onderkapjes altijd van 100% katoen zijn, zodat je haar kan ademen en vocht kan ontsnappen. Synthetische onderkapjes zijn niet zo goed voor je hoofdhuid en haren. Voorkom ook dat je je onderkapje te strak aantrekt. Dit zorgt voor veel spanning op je haarwortels, waardoor je haar sneller uitvalt.

2) Laat je haren ademen

Gun je haren ook iets, dus als het even kan, laat je haren los. Ga er even met je handen doorheen en voilá…Meer is niet nodig. Het ademen van je haren voorkomt dat het te warm wordt onder je hoofddoek. Warmte is nooit een goede bron voor je delicate haarwortels.

3) Losse staart of knotje

Bindt je haren niet té strak naar achteren. Net als met het onderkapje, zorgt dit voor teveel spanning en druk op de haarwortels met haaruitval als gevolg.

4) Soort elastiek

Haarelastieken met metaal of rubber in verwerkt zorgen voor haaruitval. Dit komt doordat je haar achter het metaal of rubber blijft haken en je zo dus eigenlijk zelf je haren uittrekt. Overdreven? Let er maar eens op de volgende keren dat je je elastiek losmaakt, hoeveel haren er in blijven hangen.

5) Droog haar

Laat je haren altijd drogen voordat je je hoofddoek omdoet. Natte haren (en ook nog eens gevlochten of in een knotje), zijn een absolute NO GO! En ook het uitkammen van natte haren, is niet aangeraden aangezien je dan meer haren verliest, dan wanneer je het droog zou uitkammen.

6) Probeer verschillende hoofddoek stijlen

Draag jij ook je hoofddoek altijd op dezelfde manier? Probeer eens af te wisselen met verschillende hoofddoek stijlen. En dan vooral de lossere hoofddoek stijlen. Deze zorgen voor minder druk op je haarwortels en het wisselen van stijl zorgt voor druk op wisselende plaatsen van je hoofd. Onderstaand enkele voorbeelden van lossere hoofddoek stijlen.
7) Verzorg je haren

Het is niet omdat we een hoofddoek dragen, dat onze haren niet belangrijk zijn. Integendeel! Verwen je haren (en dus ook jezelf) af en toe met een haarmasker, dit zorgt voor een optimale vitamineopname. Met een heerlijke hoofdmassage die tegelijk voor de stimulatie van de haargroei zorgt en laat het geregeld ook eens aan de lucht drogen. Laat die haardroger en stijltang soms even liggen.

Hoe verzorg jij je haren onder je hoofddoek? En doe je er meer of net minder aan sinds je je hoofddoek draagt?

1 Comment

  1. Shaima schreef:

    Hoi,ik merk dat ik haaruitval begin te krijgen. Ik vind dit echt heel jammer en baal er echt van. Daarom deed ik even research en ben van plan om er wat aan te gaan doen… deze tips helpen echt dankjewel! ?? een vraagje: laat ik mijn haar genoeg ademen? ik ben elke dag ongeveer 8 uur weg en draag jammer genoeg wel een strakke onderkapje alleen ‘ochtends en ‘savonds draag ik het los of in een los knotje. Is dit genoeg? En ik houd er ook van om mijn haar te verbergen onder de capuchon van mijn katoenen badjas,is dit slecht? en heeft dat hetzelfde effect als een hoofddoek? xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *