Welke hijaab past het beste bij jouw gezichtsvorm?
31/10/2014
Eerste prototype klaar! Nog twee te gaan…
13/11/2014
Toon alles

De geheimen van ons als hijabi’s.

Wij vrouwen met hoofddoek hebben zo onze geheimen. Dingen die enkel hijabi’s weten. Ik neem je mee in de wereld van onze geheimen… so sit back and be amazed.

 
Geheim 1: Er zijn echt een miljoen manieren om een hoofddoek om te doen. Dus many decisions to make! Maar toch houden we het meestal bij onze eigen vertrouwde stijl.

Geheim 2: No hijaab, no outfit! We kopen geen kleding zonder automatisch te denken of we er een matchende hoofddoek bij hebben.

Geheim 3: We hebben zo onze favorieten! We hebben vaak een heleboel hoofddoeken in onze kast hangen, maar we dragen het liefst onze top 5 favorieten.

Geheim 4: We zien er niet meteen sprankelend uit als we thuiskomen! We moeten even ons terugtrekken bij thuiskomst (of bezoek), om ons hijaab-haar (lees: platgedrukt haar) even terug in model te brengen!

Geheim 5: Ja, in de zomer hebben we het ook warm! Doordat we onszelf volledig bedekken, hebben we vaak meerdere lagen over elkaar aan en dus ja we hebben het ook warm, maar als iemand het vraagt zeggen we heel stoer: Nee joh… valt best mee!

Geheim 6: Thuiskomen is the best! Als je na een hele dag op werk of school je hijaab bij thuiskomst kunt afdoen… is dat heel even een gelukzalig moment. Ook al houden we heel veel van onze hijaab!

Geheim 7: Het is niet eenvoudig om er altijd goed uit te zien! Een hijaab omwikkelen is echt een hele opgave, en zorgen dat hij heel de dag goed blijft zitten, nog een grotere opgave.

Geheim 8: Stiekem hijaab tutorials kijken! We kijken stiekem wel eens naar hijaab-tutorials om te zien hoe het allemaal moet, dat wikkelen en pinnen van de perfect uitziende hijaab. Zeker beginnende hijabi’s, of die het niet van huis uit hebben meegekregen.

Geheim 9: Soms blijven we bewust binnen! Goed voor de dag komen was zoals ik al zei niet altijd eenvoudig en duurt even…dus soms hebben we even de zin en fut niet dus blijven we gewoon binnen als het even kan.

Geheim 10: Het duurt altijd eeuwen voordat we de deur kunnen open doen, sorry pakketbezorger! Daarom zie je vaak de standaard tweedelige amira in elke gang hangen. Anders zou het nog langer duren.

Geheim 11: We zijn als de dood voor goedbedoelde aanrakingen van andere mannen! Ze bedoelen het goed, de schouderklopjes van (niet islamitische) mannen tijdens een bijeenkomst of feestje, maar we vinden het gewoonweg afschuwelijk.

Geheim 12: We horen je niet altijd meteen, zeker in de winter! De vele wikkellagen werken soms als oorwarmers in de winter, dus soms horen we niet meteen wat je zegt. Sorry, kan je het nog eens herhalen?

Geheim 13: De wind is niet onze vriend! De wind doet echt niks voor ons als hijabi’s. Het enige wat die doet is ons extra bezig houden. Met de ene hand je hijaab in toom houden, en met de andere hand, je tassen, kinderwagen of kind,… bij je houden. Sometimes life’s a bit of a struggle 🙂

Geheim 14: We houden echt van onze hijaab! Dat zeggen we niet voor niets…we dragen het omdat we het zelf willen en er super trots op zijn alhamdulillah…ook al kan je dit niet goed uitleggen waarom precies aan iemand die het als een obstakel ziet.
Wat zijn jouw hijabi geheimen?
Volgende Hijaab-blogpost gaat over: Voorkom lelijke gaatjes in je hoofddoek.

So stay tuned

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *