Keep on doing
18/11/2014
Excited today!
28/11/2014
Toon alles

Voorkom lelijke gaatjes in je hoofddoek.

In alle jaren als hijab-draagster leer je het een en ander door dingen uit te proberen. Sommige werken en sommige helemaal niet. Hier deel ik een tip die niets kost, en echt heel handig kan zijn! Misschien kan het jullie ook helpen inshallah…

4

Hijab-speld + pareltje = hijab zonder gaten en beschadigingen!
Als je ook een hijab draagt, ken je het vast wel. Als je je hijab strak aantrekt (want je wilt natuurlijk dat hij de hele dag blijft zitten) en dan vastzet met een hijab-speld, krijg je van die lelijke trekgaten erin. Of als je je hijab-speld eruit haalt, blijft er soms zo’n draadje in de speld hangen en daar gaat je mooie hoofddoek.

Hier is een eenvoudig en goedkope manier om dit te voorkomen.

Magic pearls

21

 

Doe een klein pareltje over de pin en voilà, de stof van je hoofddoek kan niet meer vastzitten in je hijab-speld. En je voorkomt die lelijke trekgaten omdat de parel ervoor zit.

Op de foto zijn het roze pareltjes voor de duidelijkheid, maar je kan beste transparante gebruiken. Of dezelfde kleur als je hoofddoek om contrasten te voorkomen.
Hopelijk hebben jullie wat aan deze tip? Heb je een andere tip, of manier om dit te voorkomen? Plaats het gerust in de comment,  zodat iedereen er wat aan kan hebben gair inshallah…


Wil je geen gedoe meer met speldjes? Dan wil je onze hijab

Instant Hijab CasaNour

Instant Hijab CasaNour
Bestel NU je ideale hijab

 

2 Comments

  1. faat schreef:

    Dank voor deze gouden tip! Hier heb ik echt veel aan gehad!

  2. Isra schreef:

    Het verschil zit in de soorten pinnetjes. Ik ben overgestapt op die lange, ‘egale’ pinnetjes. Hoe dikker en korter de pinnetjes, hoe duidelijker de gat in de hijab wordt. Vraag anders aan een Turkse vriendin welke zij gebruikt. Vaak gebruiken Turken die goede pinnetjes die geen gaatjes achterlaten..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *