cn_hoofddoekfonds

Hoofddoekfonds

Hoewel ik nog volop in de startfase zit en soms handen en tijd tekort heb, vind ik het ook éven belangrijk om iets te betekenen voor onze gemeenschap en onze zusters. Ik wil graag mijn activiteiten combineren met goede doelen, vandaar dat ik dit hoofddoekfonds heb opgezet. Het idee is geboren toen ik onderstaande bericht las.

casanour_review1a

Dit laat zien dat het om meer dan alleen het verkopen van mijn hoofddoeken gaat. Dit betekent dat een zuster wordt geholpen om een grote stap te zetten in haar leven. Daarom wil ik dit graag met het hoofddoekfonds gaan uitbreiden, en anderen helpen inshallah. Wij samen, voor en door zusters, want alleen kan ik dit niet.

Het idee van het hoofddoekfonds is heel eenvoudig. Bij elk project zullen er een aantal hoofddoeken gratis weggegeven worden aan zusters die dat nodig hebben. Denk hierbij aan onze armere zusters die zelf geen hoofddoek kunnen kopen. Of gehandicapte zusters die niet makkelijk hun traditionele hoofddoek kunnen omdoen. Of als welkomstgeschenk voor onze bekeerde zusters direct na het uitspreken van hun shahada (gebeurt meestal in de moskee), enz. …

Deze zijn enkele voorbeelden, maar wij staan altijd open voor goede en betere ideeën. Dit is van ons en voor ons allemaal als één gemeenschap.

Om deze projecten succesvol te kunnen maken, vragen wij jullie om een (klein) bedrag te doneren om het totale bedrag van alle hoofddoeken te kunnen inzamelen. Jouw bijdrage is onmisbaar om deze projecten succesvol te laten verlopen.

Hoe werkt het?

De projecten verlopen op de volgende manier:

  1. Eerst wordt een vooronderzoek gedaan om te zoeken aan wie de hoofddoeken mogen gegeven worden,
  2. Daarna wordt het project en ontvanger(s) bekend gemaakt zowel via deze pagina als onze facebookpagina,
  3. Deelnemers doneren geld via deze pagina,
  4. Zodra het bedrag is ingezameld, zal dit op onze facebookpagina bekend gemaakt worden. En zal zullen wij jullie op de hoogte houden van de afgifte van de gedoneerde hoofddoeken.

Na afsluiting van ieder project zullen de namen en emails van de donateurs mee worden afgedrukt en toegevoegd worden aan iedere gedoneerde hoofddoek. Op deze manier weet de ontvanger wie haar dit cadeau heeft geschonken.

(Indien je de vermelding niet wenst, kun je dit aan ons doorgeven.)

FAQ

Kan iedereen (man/vrouw) hieraan meedoen en onze doelen steunen?

Ja, iedereen kan meedoen: man/vrouw jong en oud. Het is dus niet alleen beperkt tot zusters

Kan ik meer dan 5 euro geven?

Ja, je kunt zelf een gewenst bedrag aanklikken.

Ik wil het hele project alleen sponseren?

Neem contact met ons op via onze contactpagina

Ik heb meegedaan en wil nog helpen maar hoe?

Je kunt dit initiatief op verschillende manieren steunen. Door bijvoorbeeld:

  • Deze pagina te delen via jouw social media,
  • Deze pagina op je facebook te plaatsen,
  • Over dit initiatief te vertellen aan je vriendinnen, familie en/of je kennissen,
Kan ik zelf een project/goede doel bedenken en voorstellen?

Ja, je kunt je voorstel sturen via onze contactpagina.

Ik wil liever anoniem doneren?

Indien je liever anoniem een donatie geeft,  en de vermelding niet wenst, kun je dit altijd aan ons doorgeven via onze contactpagina.

 

 

Heb je nog vragen over bovenstaande mogelijkheden dan kun je altijd contact opnemen met mij via email ; info@casanour.nl  of mijn facebookpagina .

 Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houd ik jullie op de hoogte van al mijn activiteiten. Schrijf je email in en blijf altijd als eerste op de hoogte van nieuwe acties én ontvang meteen 10 % korting op je eerste aankoop.

DOE MEE & DONEER NU

Naam*

E-mailadres*

Bedrag €*


#1 Project : Shahada actie

Hoofddoekfonds

Shahada actie

Ons eerste project is in samenwerking met Zusters voor Zusters (ZvZ) en de Blauwe Moskee.

  • Inzamelbedrag:    €125
  • Wat en voor wie:  5 hoofddoeken voor 5 zusters (bekeerlingen) die hun shahada doen
  • Samenwerking:     Casanour i.s.m. Zusters voor Zusters

ZvZ is een stichting waarvan de activiteiten plaatsvinden in de Blauwe Moskee te Amsterdam. Een belangrijk onderdeel van ZvZ is het begeleiden van bekeerlingen voor, tijdens en na hun shahada.

Iedereen kent het gevoel van blijdschap na het horen van de shahada door één van onze nieuwe zusters, iedereen is blij voor haar maar jammer genoeg doen we weinig. Zelf op deze belangrijk dag gaat onze nieuwe zuster naar huis met lege handen. Dit moeten we niet laten gebeuren. Daarom starten we deze actie om onze nieuwe zusters een cadeau te kunnen schenken, zodat ze zich verbonden en geliefd voelen.

Bekeerlingen hebben vaak moeite met het omdoen van de traditionele hoofddoek. Het dragen van een hoofddoek wordt hierdoor soms als een obstakel en een last gezien, en dit leidt er vaak toe dat ze niet de stap durven te zetten om continue de hoofddoek te dragen. Door het gratis geven van deze instant hoofddoek, profiteren ze van de voordelen daarvan. Namelijk het snel kunnen omdoen zonder veel gedoe en er heel de dag netjes eruitzien zonder zorgen.

Dus doe mee en doneer een bedrag (vanaf 5 euro) om 5 hoofdoeken gratis te kunnen geven aan 5 bekeerde zusters. Wanneer het totale bedrag (€125) wordt verzameld, zullen we deze 5 hoofdoeken mooi inpakken en sturen naar de stichting ZvZ, zodat ze hun na het uitspreken van de shahada kunnen verrassen met dit cadeau. Dus laten we dit bijzondere momenten met z’n alle vieren. Het is prachtig om te voelen hoe wij ons met elkaar kunnen verbinden, door een klein gebaar.

Zonder jouw steun kunnen we dit niet realiseren, dus wil je meedoen met dit bijzondere project? Doneer dan nu en DOE MEE.

Volg de stand van zaken en updates van dit project via onze  Facebook-post.

DOE MEE & DONEER NU

Naam*

E-mailadres*

Bedrag €*